Вашингтон ще обяви нова помощ за Израел, заяви държавният секретар на САЩ

...
Вашингтон ще обяви нова помощ за Израел, заяви държавният секретар на САЩ
Коментари Харесай

САЩ обявиха помощ за Израел

Вашингтон ще разгласи нова помощ за Израел, заяви държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, като добави, че част от претекстовете за офанзивата на " Хамас "  може да са били да се наруши евентуалното нормализиране на връзките между Израел и Саудитска Арабия, предаде Ройтерс, цитира Българска телеграфна агенция и Нова.

Съединени американски щати също по този начин са взели под внимание известията за няколко убити американци в Израел и Вашингтон желае да ревизира детайлностите по отношение на тази информация, добави Блинкън в изявление пред Си Ен Ен.

Блинкън сподели още, че детайлности за американската помощ ще бъдат обявени по-късно и дефинира нападението против Израел като  " терористична офанзива от страна на терористична организация ".

Американският държавен секретар добави, че в неделя в по-голямата част от Израел обстановката е била релативно спокойна, но към момента се водят интензивни сражения в Газа - блокиран от Израел палестински анклав, в който от седмици има митинги на юношески групи.

Той сподели и че САЩ все още не са разкрили доказателства, че Иран стои зад нападението против Израел, само че означи дългогодишните връзки сред Иран и групировката " Хамас ", която ръководи в Газа.

Междувременно йорданският крал Абдула съобщи, че е необходимо да се засилят дипломатическите старания, за да се предотврати ескалацията на израелско-палестинското принуждение с " рискови последствия " за сигурността в района.

В мненията си пред държавните медии на страната Абдула съобщи, че са били открити контакти със страни от региона и от целия свят за разискване на " незабавни интернационалните дейности за отбягване на ескалация и за предотвратяване на района от последствията на нов кръг от принуждение ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР